Whisky




Har inte haft tid att skriva om Ann sofi kursen men det gick jätte bra.
Lördagen bestod av mycker markarbetsövningar då vi bla jobbade med hästen lydnad, våran sits och inverkan samt kvickheten i hästarna. Vi fick rida på framåt och sedan minska, enbart för sätet. utan att ta i munnen. Mycket bra träning och MYCKET träningsverk efter.. Whisky var duktig men väldigt stark.
Söndagen var han inte alls lika stark och där måste jag lära mig att lita på honom och rida på lite mer. Det känns som att han skenar men har i själva verket en alldeles för liten galopp. Mycket bättre blev det när vi höjde och jag tryckte på honom lite till. Hoppade ca 1.20. vi hade byggt en bana med 8 hinder som innehöll bland annat en dogleg, en komination och några raka linjer. 
Lärde mig jätte mycket och kan verkligen rekomendera att träna för henne!
Hon var nöjd med oss efter helgen men tipsade om att slänga upp någon stark, som kunde ruska om honom ordentligt när han sticker iväg. Han drar ner huvet, upp mig ur sadeln och sen kör han.. och det är inte lätt ska ni veta! 

/ Josefine

Specialdressyr

Idag var det årets första specialdressyr, har saknat det väldigt mycket måste jag säga :)
Jag fick Baylie och pga det red vi i lilla ridhuset, men det gjorde inte mig något. Det gick super bra, han har varit busig/dum den senaste tiden, Men bettan var imponerad över att han var så lugn och det är jag glad för, har sett honom göra sina rodeo shower och jag är glad över att inte jag har suttit på då.
Jag är iallafall super nöjd med dagens lektion och hoppas få fortsätta rida honom framöver :)
Vi har även fått två nya gruppmedlemar nämligen Signe och Jessica eftersom Bea och Jenny har slutat.

Kram Josefin

Nova

Igår började specialhoppningen och symfonie var halt så jag fick ta Nova, min gamla allsvenskeponny!
Det var kul och det gick hyfsat bra efter att jag fått säga åt henne ordentligt några gånger. Det märks att hon har blivit ridskoleponny.. tappat all bjudning och inställningen till hinder. Vi hoppade ganska högt och hon hoppar rätt mycket med ryggen så det kan ha vart så att det blev lite jobbigt och därav några stopp.. sista sprången blev riktigt bra och jag behövde inte alls rida lika mycket. Vi har ju trots allt vunnit en hel del tillsammans, Jag minns allsvenskan på Djursholm, när vi vann stilbedömningen med 24/24 poäng, då var vi i toppform båda två! och det är synd att en så fin ponny inte får göra sig till sitt rätta jag eftersom hon står på ridskola..

Idag fick Whisky vila.. jag och Josefin skrittade ut tillsammans i mörkret, whisky var jättesnäll men Tolle och Josefin gjorde något jag inte kan förklara med ord men jag är imponerad att hon satt kvar..

/Josefine

Hoppträning

Hoppade lektion för linda igår morse, på Whisky alltså. Det gick bra och linda hade bestämt några övningar med tanke på att whisky är så stark. När vi red fram fick vi bland annat göra halter före och efter varje hinder, för att han skulle vänta. Det blev en liten bana i slutet som gick bra första gången, men jag är glad att jag överlevde för han är så sjukt stark, han drar ner huvet, drar ut mig ur sadeln och sen sticker han. Andra gången  gick jättebra och förhållningarna gick igenom, som gjorde att han faktiskt väntade på mina signaler och hoppade riktigt bra.
Nästa helg är det Annsofie kursen, håll tummarna att han behåller kontrollen över sina raketben.

Mamma och Maxwell var också med, det gick jätte bra, maxwell hade inte hoppat på ett tag men det syntes inte kan man ju säga. Den hästen älskar verkligen hinder!

/josefine

Snabb info

Idag var Birgitta iväg med tolle på hård träning hos Julio B. på Fors, Han hade varit jätte duktig.
Ska även dit imorgon och kanske tar kort om jag har tid med det ;)

Idag fick även jag rida Lilla Whisky, super härlig ponny men väldigt stark, tur att Josefine hade ridit lite innan annars hade jag nog inte kunnat hanterare alls,

Igår började lektionerna för vår del, Jag hade Falköga (ovanligt?) Han var hur tjurig som helst och hur stel som helst.
Josefiine hade Symfonie hon kanske skriver något om det senare :)

Bilder från kandarkursen kommer nog senare, beroende på om det blev några bra, har nämligen inte fått några än !
falken  


Kram Josefin




Longering

Idag hjälptes vi åt att longera Maxwell och Whisky. Maxwell var duktig men busade en hel del. Whisky var också pigg men jätte tjurig! han ville inte alls gå ut på volten men efter lite övertalning gick det bra.

Vi tycker det är jätte viktigt och tycker att alla hästar bör gå ryttarfria minst 1 gång i veckan. just för att hitta en komunikation även från marken och för att hästarna ska få känna sig fria i ryggen. 

Whisky fick gå med Pesoa longchan, som sitter runt rumpan och fram som en typ av inspeningstyglar. Den är till för att hästen ska komma mer under sig med bakbenen och aktivera ryggen uppåt. Whisky behöver variera sitt steg och takt i traven eftersom han gärna hamnar i samma läge, där han är som starkast. Därför använde vi denna typ av inspening, just för att kunna påverka takten och steget, utan att han bara springer fort.

Maxwell hade vanliga inspeningar som får honom att strecka ut överlinjen och jobba upp med ryggen, eftersom han har ett ganska bra tramp och påskjut bak vill man istället jobba mer med att mjuka upp hals, bog och rygg.  

/Josefin och Josefine

Hoppkurs dag 1 och 2

Dag 1: Hade jag Whisky som var väldigt stark och pigg. han drog iväg ordentligt några gånger men var faktiskt lydig och fin på diverse linjer. Övningen ser ni på bild ett, där vi skulle rida serpentinbågen på så många galoppsprång som möjligt. en övning som han verkligen behövde med tanke på att han gärna vill springa ifrån arbetet hela tiden. Sedan skulle vi rida samma väg fast på så få galoppsprång som möjligt vilket passar honom lite mindre bra men vi satsade stenhårt ändå och det blev 8 galoppsprång, lite skillnad från de 42 vi hade innan..


Dag 2: Hade jag Symfonie, en ridskoleponny jag har ridit en del under terminen på specialhoppningen, en jättefin ponny men som tyvärr har tappat sitt självförtroende och förtroendet för ryttaren, dock funkar vi ganska bra ihop och jag gillar honom jättemycket. Han blir som ni kanske förstår väldigt på och av och det är svårt att hitta en jämn rytm och ett bra avstånd i förhållande till hinder. Övningen som ni ser på bild 2 fick vi träna att rida på både korta och långa anridningar samt kunna behålla samma rytm hela vägen fram till hindret. Perfekt för symfonie och det blev en riktigt bra lektion för båda två.







Måste också säga att jag har ridit Banjo igår, idag och så ska jag rida två dagar till för han är tydligen inte så snäll mot dom stackars små barnen. Det märks att han har  tappat all sin styrka men han gör sitt bästa i allafall och vi har jätte roligt 8)

/Josefine

Whisky har anlänt

i eftermiddags var vi och hämtade upp Whisky och hans enorma packning i täby. Resan gick bra men han ville inte riktigt kliva på transporten först eftersom han insåg att det inte var hans egna. Men efter lite övertalning och lite extra fart gick han på snällt. När vi kom fram så slängde jag på grejjerna och red en snabbis i ridhuset, det kommer bli lite hårdare 3 veckor för han nu så kände att det är bäst att komma igång. Han kändes pigg men var ganska stel, blev mycket bättre i slutet.
Imorgon börjar första hoppkursen som jag ska vara med på, men jag får se om jag tar ridskoleponny eller whisky.. Om två helger är det Ann sofie Oscarsson kurs, då har vanessa lovat att fota så då får ni se den lille teddyn på bild.

Ann sofie är B-tränare i hoppning, C-banbyggare, har jobbat på Strömsholm som ridlärare i 5 år, har ridintruktörsexamen, tävlat internationellt 1.60, ridit 3 EM som junior och young rider, hon har vunnit drottningens pris och satsar på OS år 2012.

Jag har ridit för Ann sofie under två tillfällen och dem har varit väldigt givande!

Josefine

RSS 2.0