Torsdag

Den här veckan har det varit Clinic vecka på botkyrka och därför har alla ordinarie lektioner ställts in. Det var ju kul ändå eftersom jag istället kunde vara med och hoppa Tequila för Berit. Det gick jätte bra men gud så svårt det var. Det tog ett tag innan jag kom på honom och han var snabb som en vessla när han gjorde sina saker. Men, man har ju lite förståelse med tanke på att han bara är 5, är knappt hoppad och är så osäker man kan bli.
söndag ska jag tävla dressyr på honom, så det blir att trimma på lördag. hoppas han sköter sig sen inne på banan..

/ Josefine

Nova och Josefine




uppdatering

mån - red ut på Tequila för första gången, han skötte sig faktiskt riktigt bra!
Tis - Hoppade först Cyprus (storhäst), gick bra. Hoppade sedan Nikita. Gick jättebra! Tränade på att rida temposkillnader i lätt sits. Hoppade några högre språng i slutet som var riktigt bra. kul.
ons - Hoppade Maxwell för Fredrik, han var väldigt studsig/ av och på. Hoppa på stället, bockade och va allmänt spratlig efter lång och jobbig framridning, hoppade dock riktigt bra och kom upp fint med ryggen. ramlade av! men landade på fötterna.. hoppade 1.20 "bana" klockrent.
Tors -  Ridksolelektion igen.. Markarbete men med mycket dressyr. Josefin hade Falköga och jag hade Baylie. gick bra för båda.

/josefine

Axevalla

Idag kom vi hem från en två dagars vistelse runt travhästområdet Axevalla/skara. Vi har bland annat besökt några travstall, ett veterinärmuseum och klinkiker. samt deltagit i föreläsningar och idag tittat på hingstvisningar/avelsbedömningar. Temat har varit Varmblod/trav och vi fick  se alla bedömningarna. dvs Prestation (de kördes på banan), veterinäromdöme, exteriör (utseende, kroppsform osv), härstamning, antal lopp/vinster osv..
även fast vi inte är involverade i travbiten så var det spännande och kul att få se sådana fina hästar. Under hingstvisningen tog vi några bilder men hade tyvärr endast mobilen vilket resulterade i suddiga bilder..

    


 
 


hästhumor



lite synd om hästarna är det men gud så kul det ser ut!

Mr. Bean

Ja igår var det special dressyr och jag fick ponnyn, Mr Bean.
Red honom en gång under lovet också. Väldigt söt men har haft lite hyss för sig och har därför blivit såld och kommit till oss.
Under sportlovet när jag red honom var jag i lilla ridhuset och nästan helt ensam, så då gick det betydligt mycket bättre med galoppen.
Igår hade vi mycket galopp övningar och det var ju inte riktigt lätt. Men jag tyckte att han skötte sig ganska bra för att vara första gången han gick lektion. Men han kommer nog blir riktigt bra när han fått lite mer styrka.

/ Josefin

Måndag

Nu har jag börjat rida Quila även på måndagar. han börjar bli riktigt fin men han måste stärka sitt självförtroende och sin styrka, men sen är han fit for fight! Synd att han är så tittig. Hur många gånger man än rider förbi ena kortsidan så är den lika läskig. Börjar dock bli bättre men vi kan ju inte styra deras instinker. Tycker han något är läskigt .då tycker han det. Vi som ryttare får bara försöka stärka deras förtroende för oss och  visa att det inte är något farligt.

 


vinterpromenad



                                                                                 

RSS 2.0