uppdate

I söndags startade vi vår första träningstävling tillsammans, jag och Sepp.
Jag hade inga större krav utan bara ta sig igenom programmet och se hur han reagerade på allt, han visade åter igen vilken cool kille han är och gick runt banan som han inte hade gjort annat, visst tittade han lite men det var inte svårt att få honom att tänka på annat :)

Lite rörigt blev det på framridningen när vi kom till galoppen, men den har inte riktigt varit vår bästa sida den här veckan så det är förståligt!

Blev iaf 62,12% och en tredje plats, och jag är jättenöjd med dagen!
Super hästskötare hade jag också nämligen mamma,pappa och bästa Joss <3

Igår (tisdag) gjorde vi skogen osäker genom att köra lite tempo! Hästen ville inte sluta galoppera och jag tackar gudarna att vi inte mötte någon annan stackare i skogen för det hade blivit lite jobbigt!!!


Idag red jag lektion för Berit och det gick SUPER! Så härligt att få hjälp med allt, speciellt sitsen som är mitt stora problem, och när det stämmer går hästen som en klocka!

Imorgon ska Seppl få hoppa med Josse, ska försöka få med mig kameran så ni som vill får se :)

/Josefin

Tisdag

Varje, ibland varannan tisdag hoppar jag Maxwell för Per Dalhgren, han är utan tvekan den bästa tränarn jag haft och passar både mig och maxwell superbra, det har hänt jätte mycket med bla. maxwells hoppteknik sen vi började träna för per. Har en liten video snutt från träningen idag som gick både bra och dåligt, maxwell vart lite tom i mitten av passet, antagligen för att han tog ut sig så mycket på övningen ni ser här på videon.

Det var min kille som filmade.. och han kallar mig för Jossibatta om ni undrar varför videon heter så ;)

dubbelt så mycket kärlek


Alla kanske inte vet att jag delar min fina Maxwell med min mamma(som faktiskt äger honom), den här bilden hittade jag som togs i somras när de var på träningsläger. Så skönt att ha någon som vet och kan allt som alltid finns där, det är en trygghet jag har turen att ha och har fått ha hela mitt liv, med alla hästar vi haft. Vi kompliterar varandra väldigt bra när det kommer till våra ridkunskaper och maxwells träning. Sen får Maxwell dubbelt så mycket kärlek också :)

Ni har väll inte missat!!

Rolf Göran Bengtsson och Ninja La silla vann EM GULD, så grymt! blev så glaaad!!
läs och lyssna mer här:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=4702151

Underbar reporter haha!

/Josefine

vilken häst jag har!

Igår på värmdö fick jag och Maxwell äntligen en välförkänd felfri runda! Han var spänd precis som vanligt men mycket mer ridbar. fick ändå rida som f*n men är så nöjd!!
Anton som också red i laget var nolla men KJ hade två pet så vi slutade som 7:a med laget på 8a fel. Vi har kul och gör framsteg, och det är allt som betyder!!
Tack till mitt lilla team och underbara mamma som coachar mig så bra!

Bilder:
framridning..



Framhoppning där jag nästan inte kunde hoppa ett enda språng, fick ingen kontakt med honom eftersom han blir så stressad av alla hästar och tempot som blir där inne jämfört med framridningsbanan.. 



På banan, 2:a,7:e och 8onde hindret
När vi var klara stod Easy utanför och väntade, Maxwell blev så lugn, jättesöta!!
Maxwell

Allsvenskan

Imorgon drar vi iväg på Allsvenskan på värmdö, Max känns kanon och vi är laddade, hoppas på att kunna rida likadant som jag kunnat i veckan och träningen i tisdags!
eftersom vi har stalltjänst kommer jag inte helller hinna rida någon förklass så vi får hoppas på att det inte är alltför tittig bana så maxwell blir stirre-per (intern skämt).
KUL ska det iallafall bli, äntligen är den här tävlingssässongen igång!!
Håll tummarna imorn!
//Josefine

1 månad

Idag är det en månad sedan vi var på Solvalla och besiktigade Seppl och en månad sedan han kom hem till Hammarby... helt sjukt hur fort tiden går!

Idag tog vi en skritt och trav tur ute i skogen, var jättemysigt i solen, kändes lite trött i kroppen men inte alls så farligt som jag hade förväntat mig.

Imorgon ska han få en välförtjänt vilodag, själv ska jag åka med Stina till Djursholm och titta lite på dressyren, såg att det skulle vara hästbutiker på plats också :P
Kanske kan hitta något fint till min fina häst

/ Josefin

Willeträning

I tisdags och igår blev det träning för Wille, hon kommer upp till ridskolan ungefär en gång i månaden.
Första veckan jag hade Seppl red jag för Wille och fick massor av bra tips. Nu börjar vi lära känna varandra mer och mer och hon tyckte vi hade gjort framsteg sedan sist.

Vi tränade mycket på att böja/ställa, hitta en balanserad trav som han kan jobba, förändra formen så att han inte krullar i hop sig.
Det blev mycket träning på galoppfattningarna och "skänkelvikningar".

Hon tyckte han var jättefin och lika så jag!!! Helt otroligt ambitiös kille, protesterar inte hur mycket man än begär av honom bara gör sitt bästa och jobbar på!

Idag tog vi en lång skrittur i skogen, jätte mysigt. Kändes lite små trött så ska få en väldigt lugn helg, blir nog vila fre,lör och söndag.



Avmaskade honom även i tisdags så han mår nog bara bra av lite vila.


/Josefin


gapa stort

Imorgon ska maxwell få besök av tandläkarn. får hoppas att allt står rätt till så det inte blir nått knas inför söndag. sist tandläkarn var ute gapade Maxwell självmant, så de lär inte bli något problem iaf, haha!
Annars så gick Per träningen igår super, vi lyckades hitta ett bra tempo och fixade en bana galant på ca 1.10!
Får hoppas att jag kan rida likadant på söndag. dock är det svårt att relatera till träningarna när han alltid är olik på tävling, man måste ställa om ridningen på maximala sekunder hit och dit. men men! så äre när man håller på med levande djur :) det som är tjusningen också!

/Josefine 




laddar

Äntligen hemma efter en lång dag som avslutades i stallet med min fina maxwell, vi laddar inför allsvenskan med lite bus i skogen. Imorgon är det dock träning för per, då blir det andra bullar!

en bild på max och mig för ett tag sen när han rastades på utebanan

Torsdag och fredag

I går red jag lektion för Berit tsm med Mickis och Tambur. Det var andra lektionen för Berit och Seppl var riktigt duktig, tror att "roliga" veckan har tagit ut sin rätt för allt vi tränade på innan var kalas, han dansade åt sidan och satt fint in i fattnignarna!
Jätte roligt att rida när man får en härlig känsla hela passet, och underbart att Berit är på mig om sitsen eftersom den har blivit allt sämre igen!

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till stallet, blir ett pass i ridhuset idag också, i helgen blir det vila !

Ska vara funktionär imorgon och jobb på söndag

/  Josefin

Seppl

Ja som min andra halva redan har skrivit har jag äntligen(!) köpt en egen häst!
En fem årig valack e: Samba Hit I - Sandro Hit ue: Continue - Contender
Idag har jag haft honom i hela tre veckor, (tiden går fort när man har roligt)
Han är en ambitiös herre som älskar att jobba. Han är riktigt rolig i dressyren och idag fick han även visa att han tycker hoppningen är rolig med Josefine på ryggen.

Han har varit i Sverige i 2½ halv månad, kommer ifrån början från Tyskland, riksanläggning i östtyskland där han var godkänd hingst tills han var fyra.

Känns overkligt att drömmen man drömt om sedan man började rida har gått i uppfyllelse men det är bara att nypa sig i armen och intala sig själv att det är sant!

Så nu kan ni vänta er mer uppdateringar här på bloggen eftersom vi båda nu har mycket att skriva om :)


Seppl, första promenaden till vallen, 16 augusti 2011

 

/Josefin


våra stjärnor

Här är våra huvudroller i bloggen, deras första meat cute, Seppl och Maxi(som ni säkert vet sen innan)

Imorgon ska Seppl få vara "Maxwell för en dag" och hoppa lite hinder tsm med mig! Det ska bli kul :)

/Josefine

HoppvsDressyr

GODA NYHETER!!
Josefin har köpt egen häst (äntligeeen!!) en jättefin dressyr häst som hon ska få berätta mer om!

Men vi tänkte iaf dra igång bloggningen igen nu med en hopp och en dressyrsida!


RSS 2.0